czwartek, 2 kwietnia 2015

Mazurek wielkanocny bez glutenu i pieczenia

Dzięki Natchniona.pl mogłam dzisiaj przygotować na święta mazurka bezglutenowego :) Serdecznie polecam :)











PRZEPIS:

składniki:

spód orzechowy
200 gmigdałów
2 łyżki syropu z agawy
20 g oleju kokosowego
masa czekoladowa
50 g (suchej) kaszy jaglanej
400 ml mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego)
15 sztuk daktyli
20 g oleju kokosowego
75 g gorzkiej czekolady (dla bezglutenowców, najlepiej bezglutenowa)
polewa i dodatki
50 g gorzkiej czekolady
25 ml mleka roślinnego
2 łyżki syropu z agawy




1. Mleko, olej kokosowy, czekoladę i daktyle gotujemy i dorzucamy kaszę. Gotujemy około 15 minut




2. Migdały mielimy z agawą i olejem kokosowy i wykładamy na blachę. Odstawiamy do lodówki i w tym czasie robimy masę







3. Ugotowaną kaszę blenderujemy 





4. Wylewamy na orzechowy podkład i odstawiamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce do zastygnięcia.

5. Przygotowujemy polewę




...i GOTOWE !!!

Kochani, życzę Wam pogodnych, radosnych, w gronie rodziny świat Wielkanocnych :)

6 komentarzy :

milkimary pisze...

W życiu bym nie wpadła na coś takiego! Jak będę miała trochę wolnego to na pewno zrobię, bo wygląda niesamowicie! :)) Również życzę wesołych świąt!

Zdzislav Michael Pytel pisze...

brawo,..:) co za aniol kulinrny :) dziekuje ze jestes ,!

Zdzislav Michael Pytel pisze...

ANIOLEK KULINARNY ,..poprawka :)

Zdzislav Michael Pytel pisze...

dziekuje ci za to ze jestes,... :)

Dorota Mazurkiewicz pisze...

Dziekuje serdecznie za mile kometarze, ale ja tez sie inspiruje od "lepszych" i staram sie Wam przekazywac co najlepsze ;) pozdrawiam

Dorota Mazurkiewicz pisze...

Dziekuje serdecznie za mile kometarze, ale ja tez sie inspiruje od "lepszych" i staram sie Wam przekazywac co najlepsze ;) pozdrawiam

Prześlij komentarz