Jako fanka gofrów i naleśników, ciągle szukam przepisów z jak najmniejszą zawartością glutenu. Oto znaleziony przepis na jednym z blogów. W oryginale TUTAJ. Ja oczywiście lekko zmodyfikowałam :)
PRZEPIS (na około 7 sztuk):
SKŁADNIKI:
1 szklanka zmielonych płatków owsianych
0,5 szklanka mąki ziemniaczanej0,5 szklanka mąki kukurydzianej
2 jaja
niepełne 2 kubki wody
4 łyżeczki proszku do pieczenia
32 g cukru wanilinowego
1. Płatki mielimy, wsypujemy do miski, mieszamy z mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i wodę. Dokładnie mieszamy.
2. Nagrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry około 10 minut.
....i GOTOWE !!!
Świetnie smakowały z pastą kakaową z awokado (przepis TUTAJ), bananem i kiwi.
Idealne na śniadanie. 2 gofry w zupełności wystarczyły żeby się najeść ;)
Idealne na śniadanie. 2 gofry w zupełności wystarczyły żeby się najeść ;)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz