sobota, 16 listopada 2013

Gofry z mąki owsianej i ziemniaczanej :)


Jako fanka gofrów i naleśników, ciągle szukam przepisów z jak najmniejszą zawartością glutenu. Oto znaleziony przepis na jednym z blogów. W oryginale TUTAJ. Ja oczywiście lekko zmodyfikowałam :) 



PRZEPIS (na około 7 sztuk):

SKŁADNIKI:
1 szklanka zmielonych płatków owsianych
0,5 szklanka mąki ziemniaczanej0,5 szklanka mąki kukurydzianej
2 jaja
niepełne 2 kubki wody
4 łyżeczki proszku do pieczenia
32 g cukru wanilinowego 


1. Płatki mielimy, wsypujemy do miski, mieszamy z mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i wodę. Dokładnie mieszamy.


2. Nagrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry około 10 minut.



....i GOTOWE !!!


Świetnie smakowały z pastą kakaową z awokado (przepis TUTAJ), bananem i kiwi.
Idealne na śniadanie. 2 gofry w zupełności wystarczyły żeby się najeść ;) 



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz