Jedno z moich ulubionych dań, którego już dawno nie przygotowywałam :) Musicie spróbować, proste i smaczne:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDVgL2o5O8V_PHd5RqnVwAy2uL26YCtIwmeyzvhazQvPrqG2KE9ecO5Ar7Vid3V4KFd7nHKYVwGUjq47FlR_RZe4F4mVMx68sCemA0UKlXaikaYP8PZFA2BhF9IPBECoExu_LUdw22fL4/s280/IMG_20131126_194616.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDVgL2o5O8V_PHd5RqnVwAy2uL26YCtIwmeyzvhazQvPrqG2KE9ecO5Ar7Vid3V4KFd7nHKYVwGUjq47FlR_RZe4F4mVMx68sCemA0UKlXaikaYP8PZFA2BhF9IPBECoExu_LUdw22fL4/s280/IMG_20131126_194616.jpg)
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
500 g piersi z kurczaka
400 g pieczarek
1 pęczek koperku
1 cebula
1 śmietana sojowa (może być śmietana do zup)
przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, słodka papryka
brokuł i ryż
400 g pieczarek
1 pęczek koperku
1 cebula
1 śmietana sojowa (może być śmietana do zup)
przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, słodka papryka
brokuł i ryż
3. Kiedy pieczarki będą już podduszone i puszczą wodę, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i kurczaka. Wszystko razem dusimy pod przykryciem do momenty, kiedy mięso będzie "gotowe".
4. Na koniec dodajemy posiekany koperek, śmietanę i przyprawy do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy do momentu zgęstnienia śmietany. Jeśli będzie za rzadkie możemy zagęścić mąką ziemniaczaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz