sobota, 9 listopada 2013

Lekkie ciasteczka z kaszy jaglanej

Wiem, że lubicie takie lekkie desery. Ciasteczka może nie są chrupiące, ale są delikatne i smaczne. Można dodać więcej migdałów lub innych orzechów :)




PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
0,5 kubka kaszy jaglanej (na sypko)
2 białka z jaja kurzego
2 jabłka
3 łyżki ekstraktu waniliowego
1 łyżka cynamony
2 łyżki miodu
0,5 szklanki migdałów
0,5 szklanki rodzynek

1. Kaszę gotujemy, ścieramy jabłka na dużych oczkach


2. Siekamy migdały


3. Jabłka, migdały, rodzynki, ekstrakt, miód i kaszę łączymy razem


4. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do kaszy




5. Wykładamy na blachę i pieczemy około 25 minut w 180 st.C


....i GOTOWE !!!


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz