PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
1,5 l wody
1,5 l wody
1 mała dynia (ja użyłam hokkaido)
0,5 kg piersi z kurczaka
1 cebula
200 ml mleczka kokosowego
5-6 ziemniaków
imbir
przyprawy: pieprz czarny, curry, ostra papryka, słodka papryka, sól
0,5 kg piersi z kurczaka
1 cebula
200 ml mleczka kokosowego
5-6 ziemniaków
imbir
przyprawy: pieprz czarny, curry, ostra papryka, słodka papryka, sól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbhmIa3DYeWGm0zjq7YwHjgH4ymR2x1J1IdJxFwSIUOTv7paC5YicOkAmDQakongO8BxxBvKlFm0XE5gOEaF3JUMsC2mCsCK2wjBqIfR-9J52dJiB0OJkDBVmTme3aNzpsikrJzvsL5Kw/s280/Zdj%C4%99cie1078.jpg)
1. Mięso kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Macerujemy w pieprzu i paprykach. Odstawiamy do lodówki na około 15 minut
2. Dynię i ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do wrzącej wody.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho_-yrqejLvmf9hIJ5Zdxp6ZsZtyYo6Nsa1ZJEeRH2v015jsKCQ3ax-bWsBq_W4XDZ2FES6BGQUdD1EzpwmxPoJ7BZWiPUfVLhHcWgKIRM-KqN5fpLes6qa4OYV57jHYUm3_s3d67eXf0/s280/Zdj%C4%99cie1082.jpg)
3. Cebulę i imbir (dowolna ilość, zależnie jak bardzo lubicie, ja użyłam około 3 cm) siekamy drobno w kostkę i dusimy na patelni beztłuszczowej, dodając curry.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLH4XMX6C3KMFOiu5OTE7YgbqHxLC78CZN9yWCeYGMTaOGySbCjfdvIJdgwi17kcGDs-6ADkuGmWo4xqGqFBoVPQxakbAlljYqZVWCaXXm5sGi1ZYT80zENy8wkBc3UC3He9JtNYLXP0g/s280/Zdj%C4%99cie1086.jpg)
4. Jeśli ziemniaki i dynia już są miękkie, odlewamy około 1/3 lub 1/2 część i blenderujemy. Łączymy wszystko ponownie. Dodajemy cebulę, mleczko kokosowe i mięso. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę gotujemy, aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz