Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i zastanawiałam się co mogę z niego zrobić. Rozejrzałam się co mam w kuchni i proszę....oto efekty :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbp69T8b9mElmVKb0G8Lt8vrEHpHmHcaLpqbZ-8HMdtOqtuyYlZXhpyc8YFk3ITMBbZoWoNdUfIFT5sd-RoIO9sb0cQE8EhQW6hjuDujPYXUhMKEMlaySppE3vFN135vsRxOZbSO_0tkE/s1600/IMG_20140325_210655.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbp69T8b9mElmVKb0G8Lt8vrEHpHmHcaLpqbZ-8HMdtOqtuyYlZXhpyc8YFk3ITMBbZoWoNdUfIFT5sd-RoIO9sb0cQE8EhQW6hjuDujPYXUhMKEMlaySppE3vFN135vsRxOZbSO_0tkE/s1600/IMG_20140325_210655.jpg)
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
papier ryżowy
400 g piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
10 pieczarek
1 cebula
200-300 g szpinaku mrożonego (może być świeży)
przyprawy: czarny pieprz, słodka papryka, imbir, zioła prowansalskie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLIbBW3piOXHO1rnVPNCh-CFQZ2Yq7TgPVTU1R3dtDyqQhh_J-RX2RmuL8chrG2s9QX6P6WGvPye_RdAqSPyQI3HfUKqxQfMEfXPq4sAN-Po-HsJkp9RPcpZh3bBIjJejodx0OwFYO2zg/s1600/IMG_20140325_193248.jpg)
2. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy aż do odparowania wody. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dusimy około 5 minut. Na koniec wrzucamy, wcześniej rozmrożony szpinak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfZtx01Vz95oYS66PNDH3LUWedvnQ6f4cDOnmX8JFuMUrenipX9hWAzWTbSJnHvGYgDtcJqDvyCa6SVXkBRVoCU9_EBoWZ7G-r5mNKmAjWNQFpOyS1RfFeJGPdgH46uKJvt6JRmM3GKMI/s1600/IMG_20140325_201422.jpg)
4. Papier moczymy w ciepłej wodzie, aż będzie miękki. Ja moczyłam pojedyncze płaty bezpośrednio przed nałożeniem farszu.
Możemy podawać podsmażone lub nie ;) świetnie też smakują z sosem sojowym!!
...i GOTOWE !!!
...i GOTOWE !!!
1 komentarz :
wygląda bardzo apetycznie!
Prześlij komentarz