PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
760 g schabu
suszone śliwki
1 ząbek czosnku
oliwa
przyprawy: zioła prowansalskie, czarny pieprz mielony, pieprz ziołowy (ja miałam w kulkach, które lekko rozgniotłam), majeranek, słodka papryka, świeże liście bazylii, sos sojowy (opcjonalnie)
1. Nacinamy na całej długości po środku schabu nożem "kieszeń" i wkładamy śliwki. Przygotowujemy marynatę z ziół, oliwy i czosnku. Nacieramy schab i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
2. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Ja nie miałam przykrycia, więc zawinęłam schab w folię. Pieczemy w 180st.C 45-60 minut na termoobiegu.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJjS_wF7rPjaKlR4IuqzWOX57RsEzS8Z7-imBb64RAEmFbVpp4MxFAH7FvTM3t_QGc6PNbXcW-3iUbHlnOAc-Dr_31BhGf_SWZTZk0gLyfzqhMrd_Z-AlhErkowgUKBMr1sJs7NMbdWMc/s1600/IMG_20140406_153233.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxYH8PbdVoXllCALbFUfMmeHbOmaIe_7Dqf2fDv6tFEpIuxaKu48hVFdqFO9BliZ1wH4NECFvNAxMLCn2u369OoDHOd6gW7Jr5yx5fmoYt0S8v6tmRt48y-r-LjUZNr3whaMCoQZ_BxVw/s1600/IMG_20140406_153309.jpg)
.....i GOTOWE !!!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4EOVUk3xA9sxS1QSpBxxJQE-goUevvc-kOIQDLFDC9HU0cEgJt3DGJMTpMFs9I6EwyvYROybRIDHKxgmMB6PC0VLZCQJHH8WKDvgJyE0habz8wNL6a6TD0eT5DY_EMOCrbtBojioKy5Q/s1600/IMG_20140406_170909.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJjS_wF7rPjaKlR4IuqzWOX57RsEzS8Z7-imBb64RAEmFbVpp4MxFAH7FvTM3t_QGc6PNbXcW-3iUbHlnOAc-Dr_31BhGf_SWZTZk0gLyfzqhMrd_Z-AlhErkowgUKBMr1sJs7NMbdWMc/s1600/IMG_20140406_153233.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxYH8PbdVoXllCALbFUfMmeHbOmaIe_7Dqf2fDv6tFEpIuxaKu48hVFdqFO9BliZ1wH4NECFvNAxMLCn2u369OoDHOd6gW7Jr5yx5fmoYt0S8v6tmRt48y-r-LjUZNr3whaMCoQZ_BxVw/s1600/IMG_20140406_153309.jpg)
.....i GOTOWE !!!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4EOVUk3xA9sxS1QSpBxxJQE-goUevvc-kOIQDLFDC9HU0cEgJt3DGJMTpMFs9I6EwyvYROybRIDHKxgmMB6PC0VLZCQJHH8WKDvgJyE0habz8wNL6a6TD0eT5DY_EMOCrbtBojioKy5Q/s1600/IMG_20140406_170909.jpg)
2 komentarze :
Nie umiem robić mięs, ale ten przepis wydaje się prosty, może i mnie się uda :)
...ja tez zawsze mam problem z mięsem :) ale to wyszło baaardzo smaczne :)
Prześlij komentarz