PRZEPIS (porcja na mała tortownicę 12 cm i silikonowe foremki, 6 sztuk):
Składniki:
maliny
2 filiżanki kaszy jaglanej
200 g migdałów
100 g daktyli
2-3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżka kakao
mleka kokosowego
syrop z agawy
3. Zmieloną masę wykładamy do foremek. Na wyłożony spód kładziemy owoce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd-6sG4J4wSOo70ayM-j8phLgDASs6dI4MPCOtp-3mZNQAvwHeWzbEKIPY7zvYeauYF49yt-K4dEf-AyGHmphafYLHrjqeLwaM9qWv-WEMGl_VyGdyQyByuNnrs2Rd5IZbKufufoW16G0/s1600/IMG_20140722_164225.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguWFZ8F2H9dpCM7tyrEbCOFCleojFmRnLIeA24-LHFeDotTSkyzFGosb-Zt7yUsx5T20W8okUEXm9o2JUC460TDjssOkxJfe4TOgCqG3OZUTkdakOPFjqn3YIf0uuhQM6-4GqpRgdaJuQ/s1600/IMG_20140722_164701.jpg)
4. Do połowy ugotowanej kaszy dodajemy kakao, 3-4 łyżki mleczka kokosowego i syrop z agawy. Nie za dużo, pamiętajmy że masa z daktyli będzie słodka. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL8jxtida7YHdQBI7iD3FrTkjDqCle5SSu3aZw9llsl_3twoCPGE1cxsgOo6Nt6-FDV2NGFkzO8ESaeKg2YcpQbTZ4IGLSTDN_78BZ1RIQXwpKmAWcHlLsFYHWhHNs6VZ-g8Y49HYqMRo/s1600/IMG_20140722_165756.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-iKPSDgWvymrC-g7h6l_gOS2I5QQUwSDwttzvRj7MEjUb9yDJ2VHWWOtQ63Qih8Lnc1oiJsjohpWVTrlVnO05UIEXSSuPdNj0z20ujqMcEYLcy3Ivy0nojRyywCQt7SvMtIr6q_fJsjI/s1600/IMG_20140722_165938.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjLsdydw203Mpmb5YYj_rWnKPTYlfhDGic7BXoNYib-FF9lT7kl58ITVMxGOkRi5vEoNZbyPnDl0E1nbDhtt87PXBUoN-VF5tZmz5FLQcrjf1P9rFcH5MVwnIu9BTrUFftI4PcG6zV_D0/s1600/IMG_20140722_165753.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd-6sG4J4wSOo70ayM-j8phLgDASs6dI4MPCOtp-3mZNQAvwHeWzbEKIPY7zvYeauYF49yt-K4dEf-AyGHmphafYLHrjqeLwaM9qWv-WEMGl_VyGdyQyByuNnrs2Rd5IZbKufufoW16G0/s1600/IMG_20140722_164225.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguWFZ8F2H9dpCM7tyrEbCOFCleojFmRnLIeA24-LHFeDotTSkyzFGosb-Zt7yUsx5T20W8okUEXm9o2JUC460TDjssOkxJfe4TOgCqG3OZUTkdakOPFjqn3YIf0uuhQM6-4GqpRgdaJuQ/s1600/IMG_20140722_164701.jpg)
4. Do połowy ugotowanej kaszy dodajemy kakao, 3-4 łyżki mleczka kokosowego i syrop z agawy. Nie za dużo, pamiętajmy że masa z daktyli będzie słodka. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL8jxtida7YHdQBI7iD3FrTkjDqCle5SSu3aZw9llsl_3twoCPGE1cxsgOo6Nt6-FDV2NGFkzO8ESaeKg2YcpQbTZ4IGLSTDN_78BZ1RIQXwpKmAWcHlLsFYHWhHNs6VZ-g8Y49HYqMRo/s1600/IMG_20140722_165756.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-iKPSDgWvymrC-g7h6l_gOS2I5QQUwSDwttzvRj7MEjUb9yDJ2VHWWOtQ63Qih8Lnc1oiJsjohpWVTrlVnO05UIEXSSuPdNj0z20ujqMcEYLcy3Ivy0nojRyywCQt7SvMtIr6q_fJsjI/s1600/IMG_20140722_165938.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjLsdydw203Mpmb5YYj_rWnKPTYlfhDGic7BXoNYib-FF9lT7kl58ITVMxGOkRi5vEoNZbyPnDl0E1nbDhtt87PXBUoN-VF5tZmz5FLQcrjf1P9rFcH5MVwnIu9BTrUFftI4PcG6zV_D0/s1600/IMG_20140722_165753.jpg)
5. Do drugiej połowy kaszy dodajemy maliny, syrop z agawy i 2 łyżki mleczka kokosowego. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkxEfjaDvXylpmoBz0AOQ50WdR18Lr9Ewe7uzRGycNpmafHcevN7F6R5eZya7etyIRQfuzsyDxhJOnQ1RfzPLMtjmuyfLD0bJv3OEOVwwxZ7YflaiQK7oz3Ll8qzXu4EG73mRHWewgcE0/s1600/IMG_20140722_171752.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkxEfjaDvXylpmoBz0AOQ50WdR18Lr9Ewe7uzRGycNpmafHcevN7F6R5eZya7etyIRQfuzsyDxhJOnQ1RfzPLMtjmuyfLD0bJv3OEOVwwxZ7YflaiQK7oz3Ll8qzXu4EG73mRHWewgcE0/s1600/IMG_20140722_171752.jpg)
6. Całość wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
...i GOTOWE!!!
...i GOTOWE!!!
2 komentarze :
mega smacznie to wyglada:) musze upiec :)
Tego nie pieczemy :P ale jak najbardziej, wszystkim moim gosciom smakowalo :)
Prześlij komentarz