PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
3 dojrzałe banany
2 jaja
200 g czekolady
0,5 szklanki mleka roślinnego
170 g mąki bezglutenowej
4 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4-6 łyżek syropu z agawy (opcjonalnie)
1. 100 g czekolady kroimy w drobne kawałki, a kolejne 100 g topimy dodając mleko roślinne
5. Dodajemy pianę i lekko mieszamy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhfZJSGrPe4cAsWY0yjnwfDps6z73kDKoz5x6oVuTipDTb5JnRZyOT_Uf4oAW0ks0JMFK4OqFu1v_XJc_YFy264XHdddLTtZgylfoIF_pOtz452hYghvVntCJfXtdvCuJygJatHd54cOM/s1600/IMG_20150205_134347.jpg)
6. Masę wykładamy do foremek, posypując pokrojona czekoladą
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st. C na 20 minut
.....i GOTOWE !!!
4 komentarze :
Z okazji jutrzejszego Międzynarodowego Dnia Pizzy zapraszam serdecznie na Fit Pizzę, czyli dietetyczną pizzę na pełnoziarnistym spodzie!:-)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:).
Myślę, że mogą być pyszne! Świetny pomysł, zwłaszcza, że tłusty czwartek już zaraz :)
Wyszły bardzo smaczne...!!! takie wilgotne i baaraadzo czekoladowe :) powodzenia :)
oo, wyglądają bajecznie :)
Prześlij komentarz