piątek, 1 listopada 2013

Kasza jaglana z owocami

....a może raczej, owoce z kaszą jaglaną ? ;D takim własnie dzisiaj śniadaniem zaczęłam swój dzień :)



Dlaczego kasza jaglana?
  • Bogate źródło dobrze przyswajanego żelaza
  • Dobre źródło krzemu, który wpływa na prawidłową budowę kości, na stawy, skórę i paznokcie, na naczynia krwionośne i zwiększa odporność
  • Źródło lecytyny, która ma istotny wpływ na prace Ośrodkowego Układu Nerwowego-mózgu i obniża stężenie cholesterolu we krwi, oczywiście frakcji LDL (tzw."zły cholesterol")
  • NIE ZAWIERA GLUTENU !!!




PRZEPIS na 2 porcje:

Składniki:
1 kubek kaszy jaglanej
2 kubki wody
1 gruszka
1 banan
1 kiwi
1 śliwka
1 małe jabłko
cynamon


1. Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy na sypko (nie mieszamy podczas gotowania) około 15 minut. Wykładamy do miseczki, posypujemy cynamonem.


2. Kroimy owoce i rozkładamy na pół na dwie porcje. 
Wszystko jeszcze można polać jogurtem naturalnym :)







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz