....a może raczej, owoce z kaszą jaglaną ? ;D takim własnie dzisiaj śniadaniem zaczęłam swój dzień :)
Dlaczego kasza jaglana?
- Bogate źródło dobrze przyswajanego żelaza
- Dobre źródło krzemu, który wpływa na prawidłową budowę kości, na stawy, skórę i paznokcie, na naczynia krwionośne i zwiększa odporność
- Źródło lecytyny, która ma istotny wpływ na prace Ośrodkowego Układu Nerwowego-mózgu i obniża stężenie cholesterolu we krwi, oczywiście frakcji LDL (tzw."zły cholesterol")
- NIE ZAWIERA GLUTENU !!!
PRZEPIS na 2 porcje:
Składniki:
1 kubek kaszy jaglanej
2 kubki wody
1 gruszka
1 banan
1 kiwi
1 śliwka
1 małe jabłko
cynamon
1. Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy na sypko (nie mieszamy podczas gotowania) około 15 minut. Wykładamy do miseczki, posypujemy cynamonem.
2. Kroimy owoce i rozkładamy na pół na dwie porcje.
Wszystko jeszcze można polać jogurtem naturalnym :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz