PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
400 g piersi z kurczaka
1 cukinia (na zdjęciu są dwie, ale finalnie wykorzystałam jedną)
170 ml mleczka kokosowego
płatki migdałowe
3 ząbki czosnku
imbir
przyprawy:pieprz ziołowy, papryka słodka, majeranek
1. Imbir i czosnek siekamy na drobne kawałeczki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (ja użyłam ryżowego)
2. Mięso kroimy w kostkę i macerujemy w przyprawach.
3. Po kilku minutach smażenia imbiru i czosnku dodajemy mięso i wlewamy mleczko kokosowe. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu max 10 minut. Aż mięso będzie gotowe
4. Cukinię kroimy w paski, możemy posolić
5. Dodajemy kurczaka i posypujemy płatkami migdałowymi. Wszystko dokładnie mieszamy.
...iii GOTOWE !!!
Danie można jeść na ciepło i również podawać na zimno jako sałatkę :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz