wtorek, 11 marca 2014

Zapiekanka z kalafiorem

Kolejna propozycja na przygotowanie na szybko obiadu lub kolacji. Nic skomplikowanego, a smakuje rewelacujnie :)



PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
0,5 dużego kalafiora
2 małe cukinie
1 cebula
śmietanka sojowa (150 ml)  (można zastąpić, jogurtem lub zwykłą śmietaną do zup)
10 jaj
sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka


1. Rozdrabniamy pół kalafiora na małe różyczki i wykładamy do naczynia żaroodpornego



2. Kroimy cukinię



3. Dodajemy cebulę



4. Jaja mieszamy z przyprawami i śmietanką





4. Polewamy po całości i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200st. C na 20-30 minut



...iii GOTOWE !!!





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz