Wczoraj zastanawiałam się co dobrego mogę przygotować dla męża na kanapkę i dostałam natchnienia. Oto efekty ;)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvxWrIXqUR4-UuTBqBn30PcYlzACUTOFka7L1eot34RmCqY3q_6rxSmND2usYe6impNPioB8hhCxQMk3SivhA6Ooyx5WxjGZYiuR4Y6NzJT204e5mxAmFM1D1k1tXGm3WlIy0SkbSS-d4/s280/IMG_20140505_193243.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvxWrIXqUR4-UuTBqBn30PcYlzACUTOFka7L1eot34RmCqY3q_6rxSmND2usYe6impNPioB8hhCxQMk3SivhA6Ooyx5WxjGZYiuR4Y6NzJT204e5mxAmFM1D1k1tXGm3WlIy0SkbSS-d4/s280/IMG_20140505_193243.jpg)
PRZEPIS:
Składniki:
100 g soczewicy czerwonej (można spokojnie dodać 200 g, ja miałam tylko 100 ;) )
2 duże marchewki
2 jaja
2 cebule
przyprawy: papryka słodka, pieprz mielony czarny, majeranek, zioła prowansalskie, tymianek, sól
2 duże marchewki
2 jaja
2 cebule
przyprawy: papryka słodka, pieprz mielony czarny, majeranek, zioła prowansalskie, tymianek, sól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1EF6h9aeydXl0M4BdMaUK1vtDhBFBJoYyeo29qvGhOBTzgqrjYB_2a0vmAYmlBIGM46wX5AUod9SwSSm-MpJffUROl_ELyQ3hUS6BuiBZUA-DqLVLb7O1UQgkS1aRooaDX3kOEx9N9sU/s1600/IMG_20140505_152705.jpg)
1. Soczewice gotujemy, a właściwie rozgotowujemy ;) na 1 porcję soczewicy dodajemy 2 porcje wody.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na małym ogniu na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz