PRZEPIS:
Składniki:
400 g piersi z indyka
300 g makaronu razowego
1 brokuł
400 g piersi z indyka
300 g makaronu razowego
1 brokuł
1 cukinia
1 cebula
3 małe marchewki
100 ml śmietany sojowej
1 cebula
3 małe marchewki
100 ml śmietany sojowej
1 łyżka masła naturalnego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
szczypta soli, pieprzu czarnego mielonego i ziół prowansalskich
1. Pierś kroimy w kostkę i macerujemy w sosie sojowym, pieprzu i ziołach. Odstawiamy na co najmniej 15 minut.
1 łyżeczka czerwonej pasty curry
szczypta soli, pieprzu czarnego mielonego i ziół prowansalskich
1. Pierś kroimy w kostkę i macerujemy w sosie sojowym, pieprzu i ziołach. Odstawiamy na co najmniej 15 minut.
2. Gotujemy makaron (pamiętajmy, aby był al dente)
3. Kroimy warzywa
4. Do woka lub garnka wrzucamy mięso, podlewamy 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem.
5. Dorzucamy cebulę i pastę curry.
6. Ja mięso jest już "gotowe" dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem, aż będą wpół twarde.
7. Dolewamy śmietany i ewentualnie dodajemy masła. Chwilę dusimy, pilnując, aby warzywa nie były zbyt miękkie.
8. Mieszamy z makaronem, doprawiamy do smaku.
4. Do woka lub garnka wrzucamy mięso, podlewamy 2 łyżki wody i dusimy pod przykryciem.
5. Dorzucamy cebulę i pastę curry.
6. Ja mięso jest już "gotowe" dodajemy warzywa i dusimy pod przykryciem, aż będą wpół twarde.
7. Dolewamy śmietany i ewentualnie dodajemy masła. Chwilę dusimy, pilnując, aby warzywa nie były zbyt miękkie.
8. Mieszamy z makaronem, doprawiamy do smaku.
...i GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz