PRZEPIS:
Składniki:
500g wołowiny
250 ml mleczka kokosowego
1 duża cebula
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
imbir
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 puszka zielonego groszku
1 papryka
świeża kolendra
pieprz, sól
250 ml mleczka kokosowego
1 duża cebula
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
imbir
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 puszka zielonego groszku
1 papryka
świeża kolendra
pieprz, sól
1. Cebulę, czosnek i imbir kroimy w kostkę i wrzucamy do duszenia.
2. Jak cebula będzie już zeszklona, dodajemy pastę curry. Smażymy aż do momentu intensywnego zapachu
3. Wrzucamy pokrojone w paski mięso. Smażymy szybko i wlewamy mleczko kokosowe. Chwilę jeszcze dusimy.
2. Jak cebula będzie już zeszklona, dodajemy pastę curry. Smażymy aż do momentu intensywnego zapachu
3. Wrzucamy pokrojone w paski mięso. Smażymy szybko i wlewamy mleczko kokosowe. Chwilę jeszcze dusimy.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz