Tradycyjnie na śniadanie jem owsiankę, czasami jaglankę, ale dzisiaj naszła mnie ochota na budyń. Już kiedyś robiłam budyń jaglany tutaj, ale dzisiaj w wersji z karobem. Pychota :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhogcnIzWiSgCryC-H6nqApYRkp_5yBgT6K0pItAFG-64LJjFCUI6hob8M0cnq7bLSz_phYgaiKCkimmH31EV9FuXJOjx84OtaG_dIEMQ38SL0LZDg-V_S4OLCDfo_to-h3dBUKFibBY7Y/s1600/IMG_20150120_091934.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhogcnIzWiSgCryC-H6nqApYRkp_5yBgT6K0pItAFG-64LJjFCUI6hob8M0cnq7bLSz_phYgaiKCkimmH31EV9FuXJOjx84OtaG_dIEMQ38SL0LZDg-V_S4OLCDfo_to-h3dBUKFibBY7Y/s1600/IMG_20150120_091934.jpg)
PRZEPIS (na 1 porcję):
Składniki:
0,5 filiżanka kaszy jaglanej (4-5 łyżek) (można użyć mąki jaglanej)
1,5 filiżanki mleka roślinnego
1-2 łyżki karobu
0,5 banana
0,5 filiżanka kaszy jaglanej (4-5 łyżek) (można użyć mąki jaglanej)
1,5 filiżanki mleka roślinnego
1-2 łyżki karobu
0,5 banana
kilka migdałów
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka miodu (u mnie spadziowy)
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka miodu (u mnie spadziowy)
1. Kaszę mielimy na mąkę np. w młynku do kawy
2. Do mleka wsypujemy karob i kaszę. Włączamy palnik i mieszając czekamy, aż się wszystko zagotuje i zgęstnieje.
2. Do mleka wsypujemy karob i kaszę. Włączamy palnik i mieszając czekamy, aż się wszystko zagotuje i zgęstnieje.
1 komentarz:
budyń jaglany to jeden z moich ulubionych deserów :)
Prześlij komentarz