PRZEPIS:
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleczka kokosowego
2 dojrzałe banany
2 łyżki cukru lub miodu ew.syropu z agawy
wiórki kokosowe
migdały blanszowane
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleczka kokosowego
2 dojrzałe banany
2 łyżki cukru lub miodu ew.syropu z agawy
wiórki kokosowe
migdały blanszowane
1. Mleczko gotujemy z cukrem i do wrzącego wrzucamy kaszę. Gotujemy około 15 minut (aż do momentu pochłonięcia całego mleczka)
2. Kaszę odstawiamy do wystygnięcia.
2. Kaszę odstawiamy do wystygnięcia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxoxlRF7u0D51iDzGSpr-XAU2Fr-LCdBXjxrLWpDB3BfW5YKNS4c_CTKYsSV96qKnhrJHW04KgVzFeRFKVDS_9Hw0pUP742B0dM63CgmeBVxNEj2GbFoQD5GeMhRv5_z1H3c94ZXWXvH4/s1600/IMG_20150123_143927.jpg)
3. Rozgniatamy banany i mieszamy dokładnie z kaszą.
4. Formujemy kuleczki z migdałem w środku, obtaczamy we wiórkach i odstawiamy na około godzinę do lodówki
1 komentarz:
uwielbiam zdrowe rafaello <3 w taki sposób jeszcze nie robiłam
Prześlij komentarz