PRZEPIS:
składniki:
spód orzechowy
200 gmigdałów
2 łyżki syropu z agawy
20 g oleju kokosowego
masa czekoladowa
50 g (suchej) kaszy jaglanej
400 ml mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego)
15 sztuk daktyli
20 g oleju kokosowego
75 g gorzkiej czekolady (dla bezglutenowców, najlepiej bezglutenowa)
polewa i dodatki
50 g gorzkiej czekolady
25 ml mleka roślinnego
2 łyżki syropu z agawy
2. Migdały mielimy z agawą i olejem kokosowy i wykładamy na blachę. Odstawiamy do lodówki i w tym czasie robimy masę
4. Wylewamy na orzechowy podkład i odstawiamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce do zastygnięcia.
5. Przygotowujemy polewę
6 komentarzy :
W życiu bym nie wpadła na coś takiego! Jak będę miała trochę wolnego to na pewno zrobię, bo wygląda niesamowicie! :)) Również życzę wesołych świąt!
brawo,..:) co za aniol kulinrny :) dziekuje ze jestes ,!
ANIOLEK KULINARNY ,..poprawka :)
dziekuje ci za to ze jestes,... :)
Dziekuje serdecznie za mile kometarze, ale ja tez sie inspiruje od "lepszych" i staram sie Wam przekazywac co najlepsze ;) pozdrawiam
Dziekuje serdecznie za mile kometarze, ale ja tez sie inspiruje od "lepszych" i staram sie Wam przekazywac co najlepsze ;) pozdrawiam
Prześlij komentarz