PRZEPIS:
Składniki:
1 duży batat
250-300 g daktyli
1 duży batat
250-300 g daktyli
0,5 kubka mleka roślinnego
3 łyżki kakao
5 łyżek mąki gryczanej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka miodu (opcjonalnie)
kostki gorzkiej czekolady na polewę
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka miodu (opcjonalnie)
kostki gorzkiej czekolady na polewę
1. Batata kroimy w kostkę i gotujemy lub parujemy
2. Daktyle, mleko, kakao, mąki, miód miksujemy na gładką masę
3. Następnie dodajemy ugotowanego batata i dalej miksujemy. Jeśli ciasto jest za gęste, to możemy dodac jeszcze mleka.
4. Masę wykąłdamy na blachę, ja użyłam keksówki, ale może być np. 20x20. Pieczemy w 180 st. C 60 minut. Ciasto będzie miało konsystencję raczej mokrą, jakby zakalca, ale tak ma być ;)
Robimy polewę z roztopionej czekolady.
...i GOTOWE !!!
Robimy polewę z roztopionej czekolady.
...i GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz