Przed wczoraj na przyjazd naszego dobrego znajomego z Warocławia postanowiłam zrobić ciasto czekoladowe bez mąki i cukru, którego przepis znalazłam u MissBerry.pl. wyszło przepyszne i do tego nie jest trudne do zrobienia :)
PRZEPIS:
Składniki:
1,5 szklanki wiórek kokosowych
1 szklanka daktyli
4 jajka
4 łyżki oleju kokosowego
150 ml mleczka kokosowego
4 łyżki kakao w proszku
2. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem miksujemy na gładką masę
1. Wiórki miksujemy z kakao
3. Masę wylewamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 st.C na 30 minut lub trochę dłużej, sprawdzając patyczkiem czy już jest suchy
...i GOTOWE !!!
2 komentarze :
Czy zwykłe mleko się nada?
Nie próbowałam, ciężko jest mi powiedzieć. Jednakże mleczko kokosowe, też daje więcej kokosowego smaku :D
Prześlij komentarz