poniedziałek, 21 grudnia 2015

Świąteczny pasztet z łosiosia

Idealny pasztet z łosiosia na świąteczny stół 



PRZEPIS:
Składniki:
300 g filetu z łosiosia
100 g łosiosia wędzonego
4 jajka
przyprawy: pieprz świeżo mielony, papryka słodka, papryka ostra, opcjonalnie można dodać trawę cytrynową (nie wiele), sól



1. Gotujemy 2 jajka na twardo

2. Ubijamy pianę z 2 białek jaj
3. Filet z łosiosia, wędzonego łosiosia, ugotowane jajaka, żółtka pozostałych jaj, przyprawy mielimy w maszynce do mięsa lub np. w blenderze  
4. Dodajemy pianę z białek, mieszamy lekko łyżką
5. Masę rybną wlewamy do formy i pieczemy około 30 minut w 180st. C






...i GOTOWE !!!







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz