Miały być gofry, a wyszły placuszki z mąki gryczanej...pyszne :) z dodatkiem owoców, jogurtu mogą być na śniadanie, ale dodałam do nich duszone warzywa i też były pyszne :)
PRZEPIS:
Składniki:
1,5 kubka kaszy gryczanej
1,5 kubka wody
150 g zmielonych płatów migdałowych
2 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia
16 g cukru wanilinowego
1. Kasze mielimy w blenderze lub młynku do kawy, tak aby powstała mąka.
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy pianę.
2. Do wody dodajemy żółtka, zmieloną kaszę, zmielone płatki migdałowe, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy
5. Smażymy na patelni beztłuszczowej.
...iii GOTOWE !!!
...iii GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz