PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
1,5 l wody
1,5 l wody
1 mała dynia (ja użyłam hokkaido)
0,5 kg piersi z kurczaka
1 cebula
200 ml mleczka kokosowego
5-6 ziemniaków
imbir
przyprawy: pieprz czarny, curry, ostra papryka, słodka papryka, sól
0,5 kg piersi z kurczaka
1 cebula
200 ml mleczka kokosowego
5-6 ziemniaków
imbir
przyprawy: pieprz czarny, curry, ostra papryka, słodka papryka, sól
1. Mięso kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Macerujemy w pieprzu i paprykach. Odstawiamy do lodówki na około 15 minut
2. Dynię i ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do wrzącej wody.
3. Cebulę i imbir (dowolna ilość, zależnie jak bardzo lubicie, ja użyłam około 3 cm) siekamy drobno w kostkę i dusimy na patelni beztłuszczowej, dodając curry.
4. Jeśli ziemniaki i dynia już są miękkie, odlewamy około 1/3 lub 1/2 część i blenderujemy. Łączymy wszystko ponownie. Dodajemy cebulę, mleczko kokosowe i mięso. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę gotujemy, aż do momentu kiedy mięso będzie gotowe.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz