PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
400g mięsa mielonego (można użyć drobiowego lub mieszanego wołowo-wieprzowego) ze względu na rzadkie spożywanie mięsa czerwonego ja użyłam mieszanego
1 cebula
1 papryka
7 małych pieczarek
1 jajko
maka gryczana do zagęszczenia masy mięsnej
przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, słodka papryka.
400g mięsa mielonego (można użyć drobiowego lub mieszanego wołowo-wieprzowego) ze względu na rzadkie spożywanie mięsa czerwonego ja użyłam mieszanego
1 cebula
1 papryka
7 małych pieczarek
1 jajko
maka gryczana do zagęszczenia masy mięsnej
przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, słodka papryka.
1. Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę i dusimy na patelni beztłuszczowej
2. Po uduszeniu dodajemy mięso, mieszamy z przyprawami i podsypujemy mąką gryczana do uzyskania masy, z której dobrze będzie się formować pulpety
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz