Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy i zastanawiałam się co mogę z niego zrobić. Rozejrzałam się co mam w kuchni i proszę....oto efekty :)
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
papier ryżowy
400 g piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
10 pieczarek
1 cebula
200-300 g szpinaku mrożonego (może być świeży)
przyprawy: czarny pieprz, słodka papryka, imbir, zioła prowansalskie
2. Pieczarki kroimy w kostkę i dusimy aż do odparowania wody. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i dusimy około 5 minut. Na koniec wrzucamy, wcześniej rozmrożony szpinak.
4. Papier moczymy w ciepłej wodzie, aż będzie miękki. Ja moczyłam pojedyncze płaty bezpośrednio przed nałożeniem farszu.
Możemy podawać podsmażone lub nie ;) świetnie też smakują z sosem sojowym!!
...i GOTOWE !!!
...i GOTOWE !!!
1 komentarz :
wygląda bardzo apetycznie!
Prześlij komentarz