poniedziałek, 3 marca 2014

Pierś z kurczaka w panierce bezglutenowej

       Miałam dzisiaj ochotę na przygotowanie bardziej tradycyjnego obiadu. Wymyśliłam zatem, że zrobię kotlety w panierce, ale "bezglutenowej".


PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
piersi z kurczaka (2 duże)
zmielone migdały lub maka migdałowa (mogą być pokruszone płatki migdałowe)
mąka kukurydziana
1 jajko
przyprawy: sól, pieprz czarny, słodka papryka, curry
 
1. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy, przygotowujemy panierkę z 4-5 łyżek maki kukurydzianej i 4-5 łyżek maki migdałowej, dosypujemy przypraw, dokładnie mieszamy. Obtaczamy kotlety (mięso) w jajku i w panierce.



2. Smażymy na patelni beztłuszczowej, można dodać odrobinę oleju



...iii GOTOWE !!!




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz