wtorek, 15 kwietnia 2014

Pierś kurczaka nadziewana morelą w panierce sezamowej

       Czy tradycyjna pierś z kurczaka musi wyglądać i smakować zawsze tak samo? oczywiście, że nie :) oto pomysł na mięso do obiadu:)





1 pierś waży około 230 g
E
: 286 kcal B: 45,2 g T: 5,8 g W: 15,4 g

PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
0,4-05 kg piersi z kurczaka (2-3 pojedyncze piersi)
suszone morele

sezam
jajo
pieprz i mielony imbir


1. Myjemy mięso, odcinamy nadmiar tłuszczu. Nacinamy piersi, robiąc kieszeń i nadziewamy morelami.





2. Przyprawiamy piersi imbirem i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.


3. Panierujemy w jajku i sezamie
 4. Smażymy na patelni beztłusczowej na małym ogniu pod przykryciem



....i GOTOWE !!!





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz