U mnie codziennie na śniadanie jaglanka. Pyszna i zdrowa, zwłaszcza z dodatkami :) Dzisiaj w nieco inne formie. Inspirację znalazłam tutaj. Świetnie rozwiązanie dla dzieci zamiast tradycyjnej kaszy (glutenowej).
Budyń pyszny, musicie spróbować !!!
Budyń pyszny, musicie spróbować !!!
PRZEPIS (na jedną porcję):
Składniki:
1 szklanka wody (może być mleka roślinnego)
2 łyżki mleczka kokosowego "Creaming" (jeśli nie używacie zamiast wody mleka roślinnego)
1 łyżeczka oleju roślinnego
2 łyżki zmielonej kaszy jaglanej
ulubione dodatki (u mnie banan, migdały, łyżeczka dżemu truskawkowego domowego, 1 łyżeczka miodu)
2 łyżki mleczka kokosowego "Creaming" (jeśli nie używacie zamiast wody mleka roślinnego)
1 łyżeczka oleju roślinnego
2 łyżki zmielonej kaszy jaglanej
ulubione dodatki (u mnie banan, migdały, łyżeczka dżemu truskawkowego domowego, 1 łyżeczka miodu)
1. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę, dodajemy mleczko kokosowe i olej.
2. Wsypujemy zmieloną kaszę jaglaną.
Wszystko razem gotujemy, ciągle mieszając.
Gotujemy, aż zgęstnieje. U mnie konsystencja była lekko lejąca, ale dodając 3 łyżki kaszy budyń będzie bardzo gęsty.
Wszystko razem gotujemy, ciągle mieszając.
Gotujemy, aż zgęstnieje. U mnie konsystencja była lekko lejąca, ale dodając 3 łyżki kaszy budyń będzie bardzo gęsty.
3. Na koniec wrzucamy dodatki.
...i GOTOWE !!!
...i GOTOWE !!!
3 komentarze :
Wygląda naprawdę pysznie *,*
http://moja-wersja-amy.blogspot.com/
..i taki jest :) spróbuj, a nie pożałujesz ;)
uwielbiam takie smaki :) na pewno spróbuję
Prześlij komentarz