poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Makaron bezglutenowy z pesto, cukinią i kurczakiem

...mmmm....pysznie, szybko i zdrowo ;)





PRZEPIS:


Składniki:
400 g piersi z kurczaka
pesto
0,5 dużej cukinii
makaron bezglutenowy (80g dla 1 osoby)
czarny pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie


1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy ziołami i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnie i dusimy.
2. Cukinie kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa. Chwilę razem jeszcze dusimy.
3. Dodajemy do mięsa i cukinii pesto.


4. Makaron wrzucamy di gotującej się wody i gotujemy wg. opisu na opakowaniu.



...i GOTOWE !!!!





1 komentarz :

AsiaSka pisze...

Polecam makarony z Orgrana: http://bezglutenowyswiat.pl/category/makarony?horizontal. Mają duży wybór i świetnie smakują.

Prześlij komentarz