PRZEPIS (ok 30 cm):
Składniki:
75 g mąki ryżowej lub meszanki bezglutenowej i 75 g mąki kukurydzianej plus trochę do podsypania (można uzyć 150 g miksu mąki bezglutenowej chlebowej)
160 ml sojowego lub innego roślinnego
1 jajko
½ łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonej bazylii
szczypta granulowanego czosnku
ulubione dodatki na pizze
1. Mąkę i przypray mieszamy z mlekiem
2. Jajko roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ciasta. Ciągle mieszamy podsypując mąką, aż przestanie się lepić.
3. Gotowe ciasto wykładamy na blachę i podpiekamy 10 minut w 200 st.C. Wyciągamy i wykładamy dodatkami do pizzy.
4. Wkładamy jeszcze na 10-15 minut.
...i GOTOWE !!!
3. Gotowe ciasto wykładamy na blachę i podpiekamy 10 minut w 200 st.C. Wyciągamy i wykładamy dodatkami do pizzy.
4. Wkładamy jeszcze na 10-15 minut.
...i GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz