wtorek, 26 listopada 2013

Kurczak w sosie peczarkowo-koperkowym z ryżem i brokułem

Jedno z moich ulubionych dań, którego już dawno nie przygotowywałam :) Musicie spróbować, proste i smaczne:)



PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
500 g piersi z kurczaka
400 g pieczarek
1 pęczek koperku
1 cebula
1 śmietana sojowa (może być śmietana do zup)
przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, słodka papryka
brokuł i ryż



1. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na małym ogniu 
2. W między czasie gotujemy ryż i parujemy brokuła



3. Kiedy pieczarki będą już podduszone i puszczą wodę, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i kurczaka. Wszystko razem dusimy pod przykryciem do momenty, kiedy mięso będzie "gotowe".



4. Na koniec dodajemy posiekany koperek, śmietanę i przyprawy do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy do momentu zgęstnienia śmietany. Jeśli będzie za rzadkie możemy zagęścić mąką ziemniaczaną.




....i GOTOWE !!!






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz