PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
1 mała włoska kapusta
0,5 kg piersi z kurczaka
0,4 kg pieczarek
1 cebula
4 male marchewki
1 ząbek czosnku
przyprawy: sól, sos sojowy, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czerwona słodka papryka, łyżeczka przecieru z ostrych papryczek
1. Mięsko kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Macerujemy w pieprzu czarnym, ziołowym i papryce. Odstawiamy do lodówki na około 0,5 h
2. Kapustę siekamy i dusimy w garnku na małym ogniu podlewając odrobiną wody. Możemy dodać 1 łyżeczkę masła np klarowanego.
3. Marchew ścieramy na tarce z dużymi oczkami, cebulę kroimy w kostkę i dodajemy po około 15 minutach do kapusty
4. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na patelni beztłuszczowej.
5. Jak pieczarki będą już miękkie dodajemy do kapusty. Wszystko ciągle dusimy na małym ogniu.
6. Dodajemy sos sojowy i łyżeczkę przecieru z ostrych papryczek. Dalej dusimy.
7. Na koniec jeśli kapusta już będzie bardzo miękka dodajemy mięso i dusimy do momentu, kiedy mięso będzie gotowe.
....i GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz