Chodząc do restauracji indyjskiej często można tam pokosztować koktajlu Mango lassi. Jest on zrobiony z jogurtu i mango, a ja mam wersję wegańską.
Szybko, smacznie i zdrowo, bo mango zawiera:
- duże ilości witaminy C i z grupy B, zatem wpływa na układ nerwowy i odpornościowy
- witaminy A i E, które świetnie odżywiają naszą skórę oraz wpływają korzystnie na oczy
- enzymy zawarte w dojrzałych owocach mango wspomagają trawienie białek
- zawiera duże ilości magnezu, potas i miedź
- zawiera błonnik, wspomagający prace naszych jelit
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
1 mango
150 ml mleka roślinnego (ja dodałam moje ulubione migdałowe)
0,5 łyżeczki mielonego kardamonu
2 łyżeczki miodu
1. Obieramy mango, wrzucamy do blendera, dolewamy mleka, wsypujemy kardamon i miód. Wszystko blenderujemy.
....i GOTOWE !!!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz