wtorek, 14 stycznia 2014

Mango Lassi po wegańsku

       Chodząc do restauracji indyjskiej często można tam pokosztować koktajlu Mango lassi. Jest on zrobiony z jogurtu i mango, a ja mam wersję wegańską. 

       Szybko, smacznie i zdrowo, bo mango zawiera:
  • duże ilości witaminy C i z grupy B, zatem wpływa na układ nerwowy i odpornościowy
  • witaminy A i E, które świetnie odżywiają naszą skórę oraz wpływają korzystnie na oczy
  • enzymy zawarte w dojrzałych owocach mango wspomagają trawienie białek
  • zawiera duże ilości magnezu, potas i miedź
  • zawiera błonnik, wspomagający prace naszych jelit



PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
1 mango
150 ml mleka roślinnego (ja dodałam moje ulubione migdałowe) 
0,5 łyżeczki mielonego kardamonu
2 łyżeczki miodu


1. Obieramy mango, wrzucamy do blendera, dolewamy mleka, wsypujemy kardamon i miód. Wszystko blenderujemy.



....i GOTOWE !!!!




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz