PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
760 g schabu
suszone śliwki
1 ząbek czosnku
oliwa
przyprawy: zioła prowansalskie, czarny pieprz mielony, pieprz ziołowy (ja miałam w kulkach, które lekko rozgniotłam), majeranek, słodka papryka, świeże liście bazylii, sos sojowy (opcjonalnie)
1. Nacinamy na całej długości po środku schabu nożem "kieszeń" i wkładamy śliwki. Przygotowujemy marynatę z ziół, oliwy i czosnku. Nacieramy schab i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
2. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Ja nie miałam przykrycia, więc zawinęłam schab w folię. Pieczemy w 180st.C 45-60 minut na termoobiegu.
.....i GOTOWE !!!!
.....i GOTOWE !!!!
2 komentarze :
Nie umiem robić mięs, ale ten przepis wydaje się prosty, może i mnie się uda :)
...ja tez zawsze mam problem z mięsem :) ale to wyszło baaardzo smaczne :)
Prześlij komentarz