PRZEPIS (porcja na mała tortownicę 12 cm i silikonowe foremki, 6 sztuk):
Składniki:
maliny
2 filiżanki kaszy jaglanej
200 g migdałów
100 g daktyli
2-3 łyżki wiórek kokosowych
1 łyżka kakao
mleka kokosowego
syrop z agawy
3. Zmieloną masę wykładamy do foremek. Na wyłożony spód kładziemy owoce.
4. Do połowy ugotowanej kaszy dodajemy kakao, 3-4 łyżki mleczka kokosowego i syrop z agawy. Nie za dużo, pamiętajmy że masa z daktyli będzie słodka. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
4. Do połowy ugotowanej kaszy dodajemy kakao, 3-4 łyżki mleczka kokosowego i syrop z agawy. Nie za dużo, pamiętajmy że masa z daktyli będzie słodka. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
5. Do drugiej połowy kaszy dodajemy maliny, syrop z agawy i 2 łyżki mleczka kokosowego. Blenderujemy na gładką masę i wykładamy do foremek.
6. Całość wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
...i GOTOWE!!!
...i GOTOWE!!!
2 komentarze :
mega smacznie to wyglada:) musze upiec :)
Tego nie pieczemy :P ale jak najbardziej, wszystkim moim gosciom smakowalo :)
Prześlij komentarz