PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
3 dojrzałe banany
2 jaja
200 g czekolady
0,5 szklanki mleka roślinnego
170 g mąki bezglutenowej
4 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4-6 łyżek syropu z agawy (opcjonalnie)
1. 100 g czekolady kroimy w drobne kawałki, a kolejne 100 g topimy dodając mleko roślinne
5. Dodajemy pianę i lekko mieszamy
6. Masę wykładamy do foremek, posypując pokrojona czekoladą
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st. C na 20 minut
.....i GOTOWE !!!
4 komentarze :
Z okazji jutrzejszego Międzynarodowego Dnia Pizzy zapraszam serdecznie na Fit Pizzę, czyli dietetyczną pizzę na pełnoziarnistym spodzie!:-)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:).
Myślę, że mogą być pyszne! Świetny pomysł, zwłaszcza, że tłusty czwartek już zaraz :)
Wyszły bardzo smaczne...!!! takie wilgotne i baaraadzo czekoladowe :) powodzenia :)
oo, wyglądają bajecznie :)
Prześlij komentarz