Robiąc nadziewane bakłażany (przepis tutaj) z quinoa i mięsem, został mi miąższ, więc postanowiłam go wykorzystać, co by się nic nie marnowało. Wymyśliłm taką oto pastę kanapkową :)
PRZEPIS:
Składniki:
miąższ z 2 bakłażanów
1 ząbek czosnku
sos indyjski Ajvar
2-3 łyżki słonecznika
pieprz, sól
miąższ z 2 bakłażanów
1 ząbek czosnku
sos indyjski Ajvar
2-3 łyżki słonecznika
pieprz, sól
2. Kroimi czosnek w kawałki i kładziemy na wycięte kawałki bakłażana. Wszystko zawijamy folią i pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 st.C
3. Upieczony miąsz siekamy bardzo drobno
4. Dodajemy 2 łyżki sosu Ajwar, pieprz, szczyptę soli i słonecznik. Wszystko dokąłdnie mieszamy
...i GOTOWE !!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz