poniedziałek, 16 listopada 2015

Pasta kanapkowa z bakłażana

Robiąc nadziewane bakłażany (przepis tutaj) z quinoa i mięsem, został mi miąższ, więc postanowiłam go wykorzystać, co by się nic nie marnowało. Wymyśliłm taką oto pastę kanapkową :)



PRZEPIS:

Składniki:
miąższ z 2 bakłażanów
1 ząbek czosnku
sos indyjski Ajvar
2-3 łyżki słonecznika
pieprz, sól
1. Wzcinamy miąższ z bakłażanów i układamy w folię aluminiową

2. Kroimi czosnek w kawałki i kładziemy na wycięte kawałki bakłażana. Wszystko zawijamy folią i pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 200 st.C



3. Upieczony miąsz siekamy bardzo drobno




4. Dodajemy 2 łyżki sosu Ajwar, pieprz, szczyptę soli i słonecznik. Wszystko dokąłdnie mieszamy



 ...i GOTOWE !!



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz