- Ciasto na spodzie kalafiorowym
- Pizza bez sera, ale jednak z serem na spodzie bezglutenowym
- Pizza bezglutenowa na spodzie fasolowym
Dzisiaj na obiad przygotowałam ciasto bezglutenowe do pizzy z przepisu natchniona.pl. Uważam, że jedno z najlepszych.
PRZEPIS:
Składniki:
300 g mąki bezglutenowej (gotowej mieszanki, ja użyłam firmy Schär) + do podsypania
250 ml ciepłej wody
1 łyżeczka suszonych drożdży
2 łyżki oleju
sól i ewentualnie przyprawy do smaku
1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto nie powinno przyklejać się do ręki.
1 łyżeczka suszonych drożdży
2 łyżki oleju
sól i ewentualnie przyprawy do smaku
1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Ciasto nie powinno przyklejać się do ręki.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut
2. Wykładamy ciasto na lachę i układamy dowolne dodatki.
3. Pieczemy 15-20 minut w 200 st. C, ostatnie 5 minut z termoobiegiem.
...i GOTOWE !!!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz