poniedziałek, 21 marca 2016

Brownie z fasoli bez cukru

Kiedyś robiłam dla Was brownie z fasoli, przepis znajdziecie tutaj.

...ale ostatnio postanowiłąm jeszcze raz dla Was zrobić podobne ciasto, którym się zawsze zajadamy.
Przepis wzięłam od PannaAnnaBiega.pl


PRZEPIS:
Składniki:


500g czerwonej fasoli (może być z puszki)

4 łyżki naturalnego kakao

7 daktyli (sparzonych wrzątkiem i zmiksowanych)
3 łyżki np. ksylitolu lub innej dowolnej substancji słodzoącej 
2 banany
4 jajka
3 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
pół szklanki migdałów

1. Orzechy siekamy lub mielimy na kawałki.
2. Pozostałe składniki wrzucamy do blendera i wszystko miksujemy na gładką masę.
3. Dodajemy orzechy, mieszamy łyżką, wylewamy do formy.
4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180st.C i pieczemy godzinę.
5. Ostudzone ciasto wstawiamy do lodówki na conajmniej godzinę, wtedy jest lepsze i konsystencja jest idealna.

...i GOTOWE 




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz