Wzorowałam się na przepisie, który znalazłam tutaj. Wprowadziłam kilka zmian: nie dodałam cukru, zamiast masła użyłam avokado, dałam 2 jaja...no sami zobaczcie :)
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
100 g czekolady mlecznej bezglutenowej i bezlaktozowej
2 jaja
90g mąki bezglutenowej (ja użyłam gotowej mieszanki, ale można tak jak w oryginale użyć mąkę ryżową)
100 g czekolady mlecznej bezglutenowej i bezlaktozowej
2 jaja
90g mąki bezglutenowej (ja użyłam gotowej mieszanki, ale można tak jak w oryginale użyć mąkę ryżową)
125g wiórek kokosowych
40g awokado
30g kakao
Można dodać 1-2 łyżki miodu, a w ostateczności nie użyłam i ciasteczka nie są bardzo słodkie
30g kakao
Można dodać 1-2 łyżki miodu, a w ostateczności nie użyłam i ciasteczka nie są bardzo słodkie
1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej
5 komentarzy :
Wyglądają świetnie, pyszne i zdrowe - dzieci się ucieszą:)
Super wyszły te ciasteczka!
To bardzo się cieszę :) nam też smakują :)
Zapraszamy do wykorzystania Pani talentu w konkursie świątecznym na fanpage'u Bakalland! Tutaj uważała Pani na gluten, korzystała z samych zdrowych produktów, a tam można sobie trochę popuścić - albo i nie. Świetny przepis, dodajemy do listy naszych ulubionych blogów.
Dziękuję za komentarz i zaproszenie do konkursu :) Pozdarwiam
Prześlij komentarz