Składniki:
1 mała cukinia
brokuł
2 marchewki
1 papryka
1 cebula
400 g piersi z kurczaka
300 g makaronu (ja użyłam bezglutenowego)
1 ząbek czosnku
400 g serka tofu
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu sojowegoi
łyżka octu balsamicznego
łyżka musztardy
duża szczypta curry
duża szczypta tymianku
pół szklanki wody
pieprz i sól do smaku
5. Serek tofu miksujemy z oliwą, sosem sojowym, musztardą, octem winnym, przyprawami, czosnkiem i 0,5 szklanki pozostałej z warzyw wody lub wody przegotowanej. Wylewamy na warzywa.
Zapiekamy w 180 st. C około 60 minut.
1 mała cukinia
brokuł
2 marchewki
1 papryka
1 cebula
400 g piersi z kurczaka
300 g makaronu (ja użyłam bezglutenowego)
1 ząbek czosnku
400 g serka tofu
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu sojowegoi
łyżka octu balsamicznego
łyżka musztardy
duża szczypta curry
duża szczypta tymianku
pół szklanki wody
pieprz i sól do smaku
1. Marchew i brokuła lekko podgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Pozostałą wodę zostawiamy. Wykorzystamy ją w późniejszym etapie.
3. Gotujemy makaron. Ja użyłam makaronu bezglutenowego. Wysypujemy go do naczynia żaroodpornego
4. Na makaron wykładamy warzywa i mięso
5. Serek tofu miksujemy z oliwą, sosem sojowym, musztardą, octem winnym, przyprawami, czosnkiem i 0,5 szklanki pozostałej z warzyw wody lub wody przegotowanej. Wylewamy na warzywa.
Zapiekamy w 180 st. C około 60 minut.
4 komentarze :
musiała smakować fantastycznie! :)
http://fitdevangel.blogspot.com/
ślinka cieknie! gdybym tylko miała w sobie odrobinę mniej lenistwa w związku z przygotowywaniem posiłków ;-)
...ale tutaj jest nic skomplikowanego :) ja kiedyś pisałam, chyba na fanpage na FB, że paradoksem mojego zawodu i prowadzenia tego bloga jest fakt, że ja wolę sprzątać niż gotować ;) Zatem wszystkie przepisy jakie tutaj wrzucam, nie są trudne :)
zachęcam to zrobienia :)
Prześlij komentarz