środa, 2 października 2013

Pasta z awokado i tuńczyka

Coś pysznego, prostego i zdrowego i sycącego czyli PASTA Z AWOKADO I TUŃCZYKIEM.



PRZEPIS:
Składniki:
1 awokado
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (sprawdzona i dobrej firmy)
1 jajko
1 ząbek czosnku
przyprawy: pieprz, papryka i sól

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajko na twardo i po ugotowaniu ścieramy na tarce na drobnych oczkach
2. Ścieramy awokado na tarce na drobnych oczkach
3. Dodajemy tuńczyka i wyciśnięty ząbek czosnku
4. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy do smaku.
Można również wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować.

Ja spożyłam z krążkami ryżowymi, ale oczywiście jeśli macie ochotę to z można z pieczywem (pełnoziarnistym na zakwasie ;) ) 



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz