środa, 30 października 2013

Placuszki z maki gryczanej na śniadanie :)

Miały być gofry, a wyszły placuszki z mąki gryczanej...pyszne :) z dodatkiem owoców, jogurtu mogą być na śniadanie, ale dodałam do nich duszone warzywa i też były pyszne :)



PRZEPIS:

Składniki:
1,5 kubka kaszy gryczanej
1,5 kubka wody
150 g zmielonych płatów migdałowych
2 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia
16 g cukru wanilinowego




1. Kasze mielimy w blenderze lub młynku do kawy, tak aby powstała mąka.
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy pianę.




2. Do wody dodajemy żółtka, zmieloną kaszę, zmielone płatki migdałowe, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie mieszamy. 


3. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy


5. Smażymy na patelni beztłuszczowej.

...iii GOTOWE !!!




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz