niedziela, 17 listopada 2013

Kurczak w mleku kokosowym z migdałami z cukinią

Danie na obiad i na kolację, może zastąpić białko po treningu. Prosty przepis i do tego wyszło pyszne danie :)




PRZEPIS:

SKŁADNIKI:
400 g piersi z kurczaka
1 cukinia (na zdjęciu są dwie, ale finalnie wykorzystałam jedną)
170 ml mleczka kokosowego
płatki migdałowe
3 ząbki czosnku
imbir
przyprawy:pieprz ziołowy, papryka słodka, majeranek


1. Imbir i czosnek siekamy na drobne kawałeczki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (ja użyłam ryżowego)



2. Mięso kroimy w kostkę i macerujemy w przyprawach.



3. Po kilku minutach smażenia imbiru i czosnku dodajemy mięso i wlewamy mleczko kokosowe. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu max 10 minut. Aż mięso będzie gotowe 


4. Cukinię kroimy w paski, możemy posolić


 5. Dodajemy kurczaka i posypujemy płatkami migdałowymi. Wszystko dokładnie mieszamy.

...iii GOTOWE !!!

Danie można jeść na ciepło i również podawać na zimno jako sałatkę :)



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz