piątek, 23 stycznia 2015

Rafaello jaglane :)

Uwielbiam kokos i wszystko co kokosowe :) muszę się zawsze powstrzymywać, jak tylko widzę w pobliżu rafaello, dlatego też dzisiaj zrobiłam wersję bardziej dietetyczną :) Mam nadzieję, że Wam zasmakuje :) 




PRZEPIS:

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki mleczka kokosowego
2 dojrzałe banany
2 łyżki cukru lub miodu ew.syropu z agawy
wiórki kokosowe
migdały blanszowane


1. Mleczko gotujemy z cukrem i do wrzącego wrzucamy kaszę. Gotujemy około 15 minut (aż do momentu pochłonięcia całego mleczka)
2. Kaszę odstawiamy do wystygnięcia. 



3. Rozgniatamy banany i mieszamy dokładnie z kaszą.
4. Formujemy kuleczki z migdałem w środku, obtaczamy we wiórkach i odstawiamy na około godzinę do lodówki



...i GOTOWE !!! 




1 komentarz :

Natalia pisze...

uwielbiam zdrowe rafaello <3 w taki sposób jeszcze nie robiłam

Prześlij komentarz