wtorek, 20 stycznia 2015

Jaglano karobowy budyń

Tradycyjnie na śniadanie jem owsiankę, czasami jaglankę, ale dzisiaj naszła mnie ochota na budyń. Już kiedyś robiłam budyń jaglany tutaj, ale dzisiaj w wersji z karobem. Pychota :)



PRZEPIS (na 1 porcję):

Składniki:
0,5 filiżanka kaszy jaglanej (4-5 łyżek) (można użyć mąki jaglanej)
1,5 filiżanki mleka roślinnego
1-2 łyżki karobu
0,5 banana
kilka migdałów
1 łyżka rodzynek
1 łyżeczka miodu (u mnie spadziowy)


1. Kaszę mielimy na mąkę np. w młynku do kawy
2. Do mleka wsypujemy karob i kaszę. Włączamy palnik i mieszając czekamy, aż się wszystko zagotuje i zgęstnieje.




3. Wylewamy do miseczki, dodajemy orzechy, banana i miód

...i GOTOWE !!


  


1 komentarz :

Magdalena Kuchaja pisze...

budyń jaglany to jeden z moich ulubionych deserów :)

Prześlij komentarz