poniedziałek, 12 stycznia 2015

Słonecznikowa pasta kanapkowa

Dzisiaj mam dla Was do zaproponowania pastę słonecznikową, która jest świetnie się nadaje na kanapki zarówno na śniadanie, przekąski, jak i na przekąski podczas domówki :)




PRZEPIS:

Składniki:
3/4 szklanki łuskanego słonecznika
1/3 papryki
kilka liści świeżej bazylii
1 mały ząbek czosnku (jeśli ktoś lubi)
pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona, sól


1. Słonecznika zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 15-30 minut. Po namoczeniu wodę odlewamy i mielimy słonecznik w blenderze. 




2. Paprykę kroimy w drobną kostkę, siekamy bazylie, wyciskamy czosnek i doprawiamy wszystko do smaku. Dokładnie mieszamy.



...i GOTOWE !!!









7 komentarzy :

joannahasnik pisze...

Myślałam o takiej paście już dawno na omlet. Muszę spróbować.

Pozyty Wizja pisze...

Jeszcze nigdy nie jadłam takiej pasty, a musi być bardzo smaczna :)

Dorota Mazurkiewicz pisze...

och..na omlet!!! świetny pomysł, ja też muszę spróbować :)

Dorota Mazurkiewicz pisze...

Mężowi bardzo smakowała ;)

eM pisze...

Uwielbiam taką pastę:)

Magdalena Kuchaja pisze...

świetna alternatywa dla nudnych i niezdrowych past! :)

Dorota Mazurkiewicz pisze...

Cieszę się bardzo, że tak Wam się spodobał ten przepis :)

Prześlij komentarz