sobota, 8 sierpnia 2015

Pudding chia z jagodami i truskawkami

O nasionach Chia pisałam ostatnio tutaj, a dzisiaj przyszedł czas na pudding :) idealny na te upały :) u nas w Berlinie dzisiaj 34 stopnie C. 


PRZEPIS (na 3 porcje):


Składniki:
4 łyżki nasion Chia
400 ml mleka roślinnego, ja użyłam naturalnego migdałowego
1 łyżka miodu lub dowolnej substancji słodzącej
jagody 
truskawki
sezam
migdały


1. Mieszamy nasiona z mlekiem, rozlewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę, tak aby nasiona napęczniały i wytworzyła się jakby lekka galaretka ;) można w między czasie przemieszać. 




2. Po co najmniej godzinie dodajemy owoce, sezam, migdały

...i GOTOWE :)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz