niedziela, 9 sierpnia 2015

Czekoladowo-kokosowe ciasto bez mąki i cukru

Przed wczoraj na przyjazd naszego dobrego znajomego z Warocławia postanowiłam zrobić ciasto czekoladowe bez mąki i cukru, którego przepis znalazłam u MissBerry.pl. wyszło przepyszne i do tego nie jest trudne do zrobienia :)



PRZEPIS:


Składniki:
1,5 szklanki wiórek kokosowych
1 szklanka daktyli
4 jajka
4 łyżki oleju kokosowego
150 ml mleczka kokosowego
4 łyżki kakao w proszku
 
2. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem miksujemy na gładką masę



1. Wiórki miksujemy z kakao


3. Masę wylewamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika w 180 st.C na 30 minut lub trochę dłużej, sprawdzając patyczkiem czy już jest suchy  


...i GOTOWE !!!








2 komentarze :

Katarzyna Kozlowska pisze...

Czy zwykłe mleko się nada?

Dorota Mazurkiewicz pisze...

Nie próbowałam, ciężko jest mi powiedzieć. Jednakże mleczko kokosowe, też daje więcej kokosowego smaku :D

Prześlij komentarz