PRZEPIS na 20 sztuk po ok. 60 g jedna bułeczka :
500 g twaroku naturalnego odtłuszczonego
500 g Mąki pełnoziarnistej, ja użyłam orkiszowej
500 g Mąki pełnoziarnistej, ja użyłam orkiszowej
2 jajka
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki soli
Paczka proszku do pieczenia
200 g Orzechów lub mieszanki nasion, oryginalnie w z przepisu są orzechy włoskie polecane, bardzo smacznie
Na początku się siekamy orzechy, jeżeli takie wybraliśmy. Wszystkie pozostałe składniki wsypujemy do miski i mieszamy wszystko dokładnie na gładką masę. Formujemy bułeczki, wykładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego w 200°C piekarnika i pieczemy 15 min.
1 bułeczka to:
ok.: 160 kcal Białko: 8 g Węglowodany: 17g Tłuszcze: 7g
ok.: 160 kcal Białko: 8 g Węglowodany: 17g Tłuszcze: 7g
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz