piątek, 16 października 2020

Bułeczki białkowe z mąką pełnoziarnistą




PRZEPIS na 20 sztuk po ok. 60 g jedna bułeczka :



Składniki:

500 g twaroku naturalnego odtłuszczonego
500 g Mąki pełnoziarnistej, ja użyłam orkiszowej
2 jajka
2 łyżeczki miodu
2 łyżeczki soli
Paczka proszku do pieczenia
200 g Orzechów lub mieszanki nasion, oryginalnie w z przepisu są orzechy włoskie polecane, bardzo smacznie



Na początku się siekamy orzechy, jeżeli takie wybraliśmy. Wszystkie pozostałe składniki wsypujemy do miski i mieszamy wszystko dokładnie na gładką masę. Formujemy bułeczki, wykładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego w 200°C piekarnika i pieczemy 15 min.

bułeczka to: 

ok.: 160 kcal Białko: 8 g Węglowodany: 17g Tłuszcze: 7g



I gotowe !! ...bardzo szybko i smacznie!!!






Brak komentarzy :

Prześlij komentarz